H συμμορια MS-13

Τα μέλη της «πιο αδίστακτης συμμορίας» πωλούν όπλα και ναρκωτικά, τρομοκρατούν τους πολίτες, δολοφονούν όσους στέκονται στο δρόμο τους και όπως αποδείχτηκε προσφάτως θυσιάζουν κορίτσια στον σατανά.
 Ο λόγος για τους «στρατιώτες» της Mara Salvatrucha ή MS-13, που εδώ και χρόνια θεωρούνται ο φόβος και ο τρόμος στις ΗΠΑ αλλά και τη Λατινική Αμερική.
 Οι αποκαλύψεις της αμερικανικής αστυνομίας σοκάρουν…




 Μέλη της συμμορίας κατηγορούνται για οκτώ φόνους στις ΗΠΑ μέσα σε μόλις έναν μήνα, αρκετοί εκ των οποίων αφορούν μαθητές γυμνασίου και λυκείων.
 Παρότι οι αρχές υποψιάζονται εδώ και χρόνια ότι MS-13 σχετίζεται με τον σατανισμό. Τα μέλη χαιρετούν το ένα το άλλο κάνοντας το την χειρονομία γνωστή ως «τα κέρατα του σατανά» ενώ τα τατουάζ τους, που είναι στενά συνυφασμένα με την ένταξή τους στην ομάδα, συχνά παραπέμπουν στον διάολο.

 Ο Μιγκέλ Άλβαρεζ Φλόρες και ο Ντιέγο Χερνάντεζ Ριβέρα, 22 και 18 ετών αντιστοίχως, κάθονται στο εδώλιο για την απαγωγή, το βασανισμό και την «θυσία» της 15χρονης Τζένεσις. Την ίδια ώρα, βρίσκονται αντιμέτωποι και με κατηγορίες για βασανισμό και βιασμό δύο ακόμα έφηβων κοριτσιών.
 Η αστυνομία του Χιούστον βάσισε μεγάλο μέρος της έρευνάς της στην μαρτυρία μιας 14χρονης, που απήχθη, βιάστηκε και βασανίστηκε από τον τοπικό αρχηγό της MS-13 Άλβαρες Φλόρες αλλά και τον υπαρχηγό του Ριβέρα.
 Η κοπέλα, την οποία απήγαγαν τον Ιανουάριο, είπε στην αστυνομία ότι την ανάγκαζαν να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και ναρκωτικών και ότι βιάστηκε πολλές φορές. Την ίδια ώρα, ο Φλόρες την κρατούσε ακινητοποιημένη ενόσω κάποιο άλλο μέλος της συμμορίας της έκανε τατουάζ του Χάρου στο πόδι.
 Η νεαρή κοπέλα πέρασε 18 ημέρες φυλακισμένη σε ένα διαμέρισμα και κατήγγειλε στην αστυνομία ότι γνώρισε μια ακόμη κοπέλα, που στη συνέχεια δολοφονήθηκε σε αυτοσχέδιο σατανιστικό ναό που έστησε ο Φλόρες.
Όπως είπε στην αστυνομία, ο Φλόρες έβαλε ένα αναμμένο τσιγάρο πάνω σε αγαλματάκι του διαβόλου και στη συνέχεια είπε ότι ο Σατανάς δεν είναι πλέον ικανοποιημένος από τα «υλικά αντικείμενα».
«Το θηρίο θέλει ακόμη μια ψυχή» φέρεται να είπε ο Φλόρες.

Οι ρίζες της MS-13

 Η εγκληματική οργάνωση «γεννήθηκε» στο Ελ Σάλβαντορ και σταδιακά άρχισε να εξαπλώνεται σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής αλλά και τις ΗΠΑ.
 Σύμφωνα με το CNN, η MS-13 πρωτοεμφανίστηκε στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ πριν από δεκαετίες και πλέον αριθμεί πάνω από 6.000 μέλη σε 46 πολιτείες των ΗΠΑ. Το Αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι πάνω από 30.000 μέλη της συμμορίας δρουν σε ολόκληρο τον κόσμο, με τον μεγαλύτερο αριθμό τους να τρομοκρατεί το Ελ Σαλβαδόρ, την Ονδούρα και τη Γουατεμάλα.
 Τα περασμένα χρόνια, μέλη της περιβόητης εγκληματικής οργάνωσης έχουν κατηγορηθεί και φυλακιστεί σε διάφορες χώρες. Πριν από μερικά χρόνια, οι φωτογραφίες των μελών της οργάνωσης μέσα από φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ έκαναν τον γύρο του κόσμου και προκάλεσαν την οργή των οικογενειών των θυμάτων τους.
Τ α πρώτα μέλη της οργάνωσης έφτασαν στις ΗΠΑ ως παράνομοι μετανάστες κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου στο Ελ Σαλβαδόρ.


ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις