Μερικά πράγματα δεν εξηγούνται διαφορετικά....

 Όπως έχουμε τονίσει σε παλαιότερες αναφορές μας ως ομάδα χρειάζεται να εξηγούμε διαρκώς και συνεχώς κάποια πράγματα που αφορούν την ερευνητική μέθοδο μας.
 Μερικές φορές γινόμαστε ίσως για πολύ κόσμο υπέρ-αναλυτικοί αλλά δεν έχουμε καμία πρόθεση να μπερδέψουμε ή να αμβλύνουμε εντυπώσεις εκεί που δεν χρειάζεται.

  Μερικά πράγματα δεν εξηγούνται διαφορετικά....


 Η μέθοδο της ομάδας του The AfterDark Project στηρίζεται πρώτα στην "χημεία" μεταξύ των ερευνητικών μελών...και όταν εννοούμε την χημεία δεν εννοούμε μία απλή συνεργασία προσώπων, αλλά την συμπόρευση ανθρώπων που έχουν κοινό παρανομαστή τις ιδρυτικές αξίες που αφορούν ένα σύνολο παραμέτρων και κόκκινων γραμμών ανεξαρτήτως "ευρημάτων" απόψεων και πιστεύω ανάμεσα στα ερευνητικά μέλη.Δηλαδή η συνεργασία των μελών δεν βασίζεται πάνω σε κάποια θεωρία ή κάποιον τελικό σκοπό,μα ούτε και σε κάποια προσωπική ιδεοληψία ή συμφέρον όπου τα υπόλοιπα μέλη παλιά ή καινούργια χρειάζεται να συμβιβαστούν.

 Επίσης η όλη πορεία της ομάδος ερευνητικά ως προς τα συμπεράσματα βάση των ερευνών είναι συνολικά μέχρι εκείνη την στιγμή...μέχρι την επόμενη έρευνα όπου πιθανών να προσδώσει κάποια καινούργια στοιχεία.
 Όπως έχουμε πει παλαιότερα τις έρευνες μας τις βλέπουμε συνολικά και όχι αυτοτελής την κάθε μία, δεδομένου ότι κάθε χώρος δίνει τα δικά του στοιχεία όσο αφορά τις θεωρίες του "παραφυσικού" αλλά ταυτόχρονα δίνει και κάποια συμπεράσματα συνολικά όπου είναι και τα πιο ουσιαστικά για εμάς.

Το ιστορικό κομμάτι ενός χώρου ίσως είναι η αρχή του παντός πριν από κάθε έρευνα, διότι μας ανοίγονται προοπτικές το πως θα κινηθούμε στον χώρο που εξετάζουμε και με τι γνώμονα θα προσεγγίσουμε τις μαρτυρίες και τους μικρο-χώρους του μέρους που θα ερευνήσουμε.
 Πάντα η ιστορία γράφεται με διαφορετικές προσεγγίσεις και για αυτό τον λόγο χρειάζεται να υπάρχει διασταύρωση των ιστορικών πηγών αλλά επίσης οφείλουμε να έχουμε μία βαθύτερη αναζήτηση προσπαθώντας να ανακαλύψουμε ιστορικές πτυχές όπου έμειναν στο περιθώριο ή γράφτηκαν με ψιλά γράμματα.

 Η μαρτυρίες και οι αναφορές είναι πάντα αμφιλεγόμενες ιδίως όταν έχουν να κάνουν με  πηγές από τρίτους όπου σε αυτό το σημείο χρειάζεται πάντα να γίνεται μία αυστηρή αξιολόγηση και κατά πόσο μπορεί να υπάρχει αξιοπιστία δεδομένου ότι ο απλός επισκέπτης του χώρου δεν είναι ένας σχολαστικός παρατηρητής.

 Ο ανθρώπινος παράγοντας και ειδικά για δραστηριότητες όπου κρίνονται περιθωριακές σε χώρους όπου υπάρχουν απτά ίχνη και διασταυρωμένες πληροφορίες για τοξικομανείς,παράνομες δοσοληψίες ή περίεργα τελετουργικά οφείλουν μεγάλης προσοχής.Συνεπώς ο σωστός συγχρονισμός της ομάδος είναι απαραίτητος.

 Οι έρευνες σε χώρους προϋποθέτουν την ισορροπία μεταξύ τεχνολογικών μέσων και τις ψυχοσωματικής "ευθυγράμμισης" των ερευνητικών μελών.
 Η ομάδα οφείλει να μην προκαταβάλλεται ή να μην προδιαθέτει τον εαυτό της ως σύνολο κατά την διάρκεια μίας έρευνας ότι και να είναι ό χώρος που ερευνά.

 Δηλαδή πάντα πάνω στο κομμάτι της "χημείας" μεταξύ των ερευνητικών μελών οφείλουμε να λειτουργούμε ως μονάδα όλα τα μέλη ώστε ο χρονοσχεδιασμός όπου έχει οριστεί να επιτυγχάνεται στο μεγαλύτερο βαθμό  ανεξαρτήτως γεγονότων ή καταστάσεων.

 Πάντα έχουμε ένα εφεδρικό σχέδιο και πάντα έχουμε μία δεύτερη ή τρίτη επιλογή  για το πως θα κινηθούμε σε μία βραδινή έρευνα.Αυτός είναι και ο λόγος τον οποίο οι ημερήσιες έρευνες μας βοηθούν και πολλές φορές είναι πάνω από μία.

 Υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που χρειάζεται να αναλυθούν αλλά αυτό θα γίνει σε μελλοντικά άρθρα, 'όπως ο εξοπλισμός και η χρήση μέσα από τις σωστές επιλογές πρίν και κατά την διάρκεια μίας έρευνας.



Ιωάννης Κόνιαρης
ερευνητής-ιδρυτής/γενικός συντονιστής The AfterDark Project.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις